De spil van het bedrijf

Een commercieel medewerker binnendienst vormt in een bedrijf de spil tussen de verschillende afdelingen en collega’s. Daarnaast ben je ook voor de klanten het eerste aanspreekpunt waar ze mee te maken krijgen. Houd je van organiseren en los je graag allerlei problemen op voor andere mensen? Dan is een functie als commercieel medewerker binnendienst beslist iets voor jou.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Bij Fabius opleidingen kun je kiezen voor een opleiding als commercieel medewerker binnendienst. Deze opleiding bestaat uit twee delen en duurt in totaal 13 maanden. In het eerste deel dat bestaat uit 45 klassikale lessen van 3 uur volg je de opleiding tot administratief medewerker. In het tweede deel studeer je verder voor commercieel medewerker binnendienst. Dit zijn nog 15 lessen. Je kunt alleen deelnemen aan het tweede deel als je het eerste gevolgd hebt.

Wat doet een administratief medewerker?

De functie van commercieel medewerker binnendienst is heel divers en daarom wordt daar in de opleiding ook aandacht aan besteed. Er komen veel onderwerpen aan bod waar je in de praktijk wellicht mee te maken krijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klachtenafhandeling, het oplossen van geschillen, commerciële gesprekstechnieken enzovoort. Omdat je ook met mensen van buiten het bedrijf in contact komt is het erg belangrijk dat je op de juiste manier met ze omgaat. Als er klachten zijn los jij deze op een nette manier op zodat de klant tevreden blijft.

Fabius koppelt theorie en praktijk

De opleidingen van Fabius zijn dermate op de praktijk gericht dat je de geleerde theorie perfect kunt toepassen. Omdat Fabius weet wat zich in de praktijk afspeelt en wat werkgevers zoeken in een sollicitant spelen zij hier tijdens de opleiding dan ook goed op in zodat jij direct aan de slag kunt en weet waar je mee bezig bent.