Digital Signage; een effectieve manier om je boodschap te communiceren

Als je op een zaterdag middag de winkelstraat in loopt is het lastig om alle flyers en folders te ontduiken. Deze worden in je tas gestopt als je iets koopt, aangeboden bij de kassa of in je handen gedrukt terwijl je door de straat loopt. Wat doe je vervolgens 9 van de 10 keer met deze reclame? Juist, je gooit het weg. Ben jij degene die met die folder reclame wil maken, dan wil je dit natuurlijk voorkomen. Het is vandaag de dag een feit dat dit soort communicatie steeds minder effectief aan het worden is. Consumenten worden simpelweg te veel geprikkeld. Een andere aanpak is nodig en Digital Signage geeft je een interessant alternatief.

Wat is Digital Signage?

Digital Signage wordt ook wel narrowcasting genoemd. Dat is omdat het niet gericht is op een zo groot mogelijk publiek, maar op een doelgericht publiek. Digital Signage kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Het is een visuele manier van reclame maken door middel van één of meer strategisch geplaatste schermen in je etalage, kantoor, winkel, wachtkamer, etablissement, bij de bushalte enzovoorts. Deze optie is daarnaast natuurlijk aanzienlijk milieuvriendelijker, omdat er geen onnodig papieroverschot wordt gecreëerd, er geen drukwerk hoeft worden gemaakt en er geen papier en inkt hoeft te worden gebruikt. Specialistische bedrijven zoals Qyn kunnen ervoor zorgen dat jij met Digital Signage precies de juiste boodschap overbrengt.

De toepassingen

Wat moet je je hierbij voorstellen? Dit is misschien het beste toe te lichten met een aantal voorbeelden. Een digitaal scherm in je etalage of in je winkel, een informatiepaal waarmee je interactie stimuleert, een menuscherm in de snackbar, een touchscreen in de wachthal of een serie schermen in je customer care center. Met Digital Signage kun je een verscheidenheid aan berichten uitzenden, deze veranderen en aanpassen wanneer je wilt, kun je klanten entertainen en inlichten terwijl ze wachten en kun je consumenten betrekken bij je product.