Zorg dat er niks verspild wordt

Als je klanten producten bij je bestellen wil je er natuurlijk voor zorgen dat deze zo snel mogelijk bij de klant bezorgd worden. Om dit proces te bespoedigen maar ook om ervoor te zorgen dat er niks verspild wordt kun je value stream mapping toepassen binnen het bedrijf. Hiervoor kun je het beste eerst een cursus volgen zodat je precies weet hoe dit aan te pakken.

Kijk goed naar de value stream

Value stream staat voor waarde stroom. Dit staat voor alle activiteiten die nodig zijn om een product dat besteld is bij de klant af te leveren. Alles wat er met het product gebeurt behoort tot deze waarde stroom. De truc is alleen deze stroom te vinden en op een dusdanige manier toe te passen dat er niks meer verspild wordt in het hele proces. Bij Kenteq kun je kiezen voor een training value stream mapping. Deze training wordt alleen incompany gegeven, dat wil zeggen op het bedrijf zelf waarvoor de training bedoeld is.

Bekijk het proces en vind een oplossing

In de cursus wordt het totale proces van order tot levering bekeken. De cursisten passen dit toe op de producten die vanuit het eigen bedrijf geleverd worden. Om meer inzicht te krijgen in het hele proces wordt er gekeken om wat voor producten het gaat maar de hele weg die het aflegt wordt ook geregistreerd. Op die manier weet je precies wat er mee gebeurt maar ook waar de knelpunten liggen in het proces en waar winst behaald kan worden en zo ook minder verspild wordt. Na de cursus, die vooral bestaat uit opdrachten en oefeningen kunnen de deelnemers zelf problemen signaleren en met een oplossing op de proppen komen zodat er minder verspild wordt en het proces van order tot levering geoptimaliseerd wordt binnen het bedrijf.